BURGERS EN BUURTEN

Maastrichtenaren zijn wereldburgers: veel Maastrichtenaren realiseren zich dat wat ze doen in onze stad, gevolgen heeft voor andere delen van de wereld en voor de toekomst van onze planeet. De Global Goals zijn van en voor iedereen.

In diverse buurten in Maastricht, het Heuvelland en de Euregio brengen buurtinitiatieven mensen dichter bij elkaar.

Bewoners en organisaties slaan vaak de handen ineen voor een gezamenlijke moestuin of buurtpark, voor schoonmaakacties tegen zwerfafval, of om mee te helpen bij het inloophuis of de dagbesteding in de buurt.

WIL JIJ MET DE SDG'S AAN DE SLAG IN JOUW BUURT?

Wil jij met de SDG’s aan de slag in jouw buurt?

Er zijn verschillende platformen waar je terecht kan voor informatie, hulp en financiële ondersteuning voor projecten in je buurt, je ziet ze hier. Ook thuis, op het werk en in je vrije tijd kun jij een verschil maken. Ideeën om je leven te verduurzamen, vind je hier.

Verandering begint bij jezelf. Begin met een van deze eenvoudige acties voor elke dag en draag bij aan de Global Goals of doe inspiratie op in deze Gids voor luie Wereldverbeteraars.

En natuurlijk kun je ook bij ons terecht. Bijvoorbeeld met praktische vragen over het organiseren van een evenement, voor hulp bij het bereiken van je doelgroep en voor contact met organisatoren van andere burgerinitiatieven.

Ook delen we jouw acties graag op onze nieuwspagina, in onze agenda en op onze social media.

VERGROOT JE LOKALE IMPACT

  • Meld je aan bij MAEX en meet je eigen impact op de SDG’s. Je komt dan ook in aanmerking voor IMPULS subsidies
  • Maak een organisatieprofiel aan bij SDG Nederland
  • Kom naar het SDG Inloopspreekuur in Centre Céramique
  • Doe inspiratie op in het maandelijkse SDG Café
  • Vraag advies over het verduurzamen van je eigen huis aan een Energie coach
  • Bereken je eigen ecologische voetafdruk
  • Wordt vrijwilliger bij SDG House Maastricht

OVER ONS

We bouwen bruggen tussen burgers, maatschappelijke organisaties, overheidsinstellingen en bedrijven om lokale change-makers met elkaar te verbinden en te versterken.

SCHRIJF NU IN​

Heb je vragen? Wil je aansluiten bij het netwerk of partner worden? Wil je gewoon hallo zeggen? Stuur ons een berichtje!