SPARK the Movement ZUID

In Limburg hebben we een droom: samen bouwen aan een duurzame, circulaire wereld.

Overal zijn initiatieven te vinden van mensen die verder kijken dan de dag van vandaag en die zorg dragen voor zichzelf, anderen en de aarde. SPARK the Movement Zuid stimuleert deze beweging in het onderwijs. SPARK is er voor docenten, directeuren, conciërges, onderwijsassistenten, beleidsmakers en bestuurders, kortom, voor iedereen die bezig is om onderwijs te maken.

Join the Movement... be a SPARK

We zoeken onderwijsvernieuwers met een duurzaam hart! Sluit je aan bij SPARK the Movement Zuid door contact op te nemen met projectleider Roger Thomassen: roger.thomassen@cnme.nl

Zet jezelf daarnaast op de kaart als lokale SPARK door een profiel aan te maken in het DuurSamen netwerk en je projecten te delen. Zo kom je in contact met andere lokale vernieuwers uit het onderwijsveld, bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties. 

SPARK the Movement Zuid is een initiatief van SDG House Maastricht, CNME en diverse lokale onderwijsvernieuwers uit het PO, VO, MBO, HBO en WO en de Brightlands Campus. Het initiatief wordt ondersteund door de originele SPARK the Movement organisatie in Friesland. 

SDG Box

De SDG Box is een hulpmiddel om leerlingen en docenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met duurzaamheidseducatie en burgerschap. Veel scholen en scholenkoepels hebben duurzaamheid in het beleidsplan verankerd staan. In de praktijk blijkt het een uitdaging om daar handen en voeten aan te geven.

Met de SDG-Box voor PO, VO en MBO komt hier verandering in. In de mooi ontworpen en afgewerkte box zit plaatmateriaal rondom de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Zo worden deze grote maatschappelijke uitdagingen, van klimaatactie tot ongelijkheid en van armoede tot innovatie, zichtbaar in de klas. 

De SDG Box website biedt onderwijsactiviteiten op verschillende niveaus, die leerkrachten gedurende het jaar kunnen verbinden aan hun bestaande lessen.

Translate »