Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Groene viering – Als we de Maas zouden kunnen drinken

September 25, 2022 @ 10:00 am - 11:00 am

gratis

Op Zondag 25 september wordt er op initiatief van dominee Rachelle van Andel in de Sint Janskerk een speciale Groene Viering gehouden ter bewustwording van de nationale SDG Actiedagen.

Voordat de markt volstroomt met dagjesmensen en toeristen gebeurt er wat in de Sint Janskerk in Maastricht. Een gemeenschap die samenkomt rondom Bijbelse verhalen, poëzie, elkaar ontmoet en bezint op de plek die wij innemen te midden van de natuur en allemaal andere mensen.

In deze bijzondere viering staan we stil bij klimaatverandering. We worden stil door de verhalen van inheemse volken die nu de gevolgen van klimaat- en ecologische crisis ondervinden.

We luisteren. We leren. Want, met de woorden van Antjie Krog:

“Hoe kunnen wij zorgen voor de aarde als wij niet zorgen voor elkaar / hoe kunnen wij zorgen voor elkaar als wij niet zorgen voor de aarde?”

We lezen over Li An Phoa die 18.000 kilometer liep om met ons op zoek te gaan naar een ander perspectief op onze plek in deze wereld. Phoa die ervan droomt om te kunnen drinken uit de Maas. We oefenen in verbeelding, en gaan op zoek naar verhalen die ons hoopvol perspectief kunnen bieden.

Ds. Rachelle van Andel (31) gaat voor in deze dienst. Ineke Schuit begeleidt de dienst op het orgel. Je bent van harte welkom!

Details

Date:
September 25, 2022
Time:
10:00 am - 11:00 am
Cost:
gratis
Event Category:

Organizer

Protestantse Gemeente Maas-Heuvelland
Email
kerkelijkbureau@maasheuvelland.nl
View Organizer Website

Venue

Sint Janskerk
Vrijthof 24
Maastricht, Limburg 6211 LE Netherlands
+ Google Map
Translate »