Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MSM Film: The Hidden Life of Trees

September 26, 2021 @ 2:00 pm - 2:40 pm

zondag 26 september
Tijd/Time: 14:00 – 15:40
Plaats/Location: Lumière Cinema
Prijs/Price: €9,80
Taal/Language: Duits gesproken, Nederlands ondertitels/ Spoken German, Dutch subtitles


In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen. Het zijn net mensen, zou je kunnen zeggen.

Heel de wereld praat over het milieu, maar toch lukt het vaak niet om naar de natuur zelf te luisteren. Het is voor Peter Wohlleben een missie geworden om dit te veranderen. In zijn non-fictie bestseller Het verborgen leven van bomen, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, beschrijft Wohlleben het zogenaamde ‘Wood Wide Web’ en beantwoordt hij vragen als: Kunnen bomen met elkaar communiceren? Hebben ze een geheugen en een sociaal leven? Zijn verhaal is een combinatie van de laatste wetenschappelijke inzichten en zijn eigen ervaringen uit het bos. Stille bomen, zo blijkt, hebben diepe wortels.


In samenwerking met Musica Sacra.

Tickets verkrijgbaar via: https://www.musicasacramaastricht.nl/programma-tickets/voorstellingen/2021/09/msm-film-hidden-life-trees

Details

Date:
September 26, 2021
Time:
2:00 pm - 2:40 pm
Event Category:

Venue

Lumière Cinema
Bassin 88
Maastricht, Limburg 6211 AK Netherlands
+ Google Map
Phone
043 321 4080
View Venue Website
Translate »