Kick off SDG Action Week
September 9, 2023
SDG Onderwijs Café: Spark the Movement
October 1, 2023
Kick off SDG Action Week
September 9, 2023
SDG Onderwijs Café: Spark the Movement
October 1, 2023

Stel het is het jaar 2123, hoe ziet onze stad er dan uit? Hoe ziet ons leven er dan uit? En hoe zorgen we vandaag voor de generaties van morgen? Stap met ons in de schoenen van de volgende generatie tijdens de Toekomstraad.

Dit vraagstuk staat centraal in de ToekomstRaad op 25 september a.s., waarin we samen in gesprek gaan over de toekomst van Maastricht onder leiding van Miranda Willems (Lab Toekomstige Generaties), met bijzondere gastsprekers:

  • Professor dr. Fons Coomans – bijzonder hoogleraar (emeritus) op de UNESCO Leerstoel Human Rights and Peace  
  • Jan van de Venis – waarnemend Ombudspersoon Toekomstige Generaties.

Samenwerken voor Duurzaamheid 

Tijdens deze unieke bijeenkomst denken we samen na over hoe we de belangen van toekomstige generaties kunnen integreren in ons dagelijks bestuur en de besluitvormingsprocessen.

We putten inspiratie uit de recentelijk vastgestelde ‘Maastricht Principles on the Human Rights of Future Generations’. Deze principes benadrukken het belang van “een goede voorouder” zijn t.o.v. toekomstige generaties, waarbij we rekening houden met hun rechten en welzijn. Denk bijvoorbeeld aan het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voorzorgsmaatregelen om hun rechten te beschermen, en het idee van wereldwijde samenwerking en solidariteit.

Jouw Invloed op de Toekomst van Maastricht 

Samen met inwoners, duurzame doeners, jongeren en gemeenteraadsleden willen we werken aan een wereld waarin we niet alleen rekening houden met onszelf, maar ook met de generaties die nog komen. Want ook zij hebben recht op een mooie toekomst. 

Agenda 

– 13:45: Inloop

– 14:00: Welkomstwoord door Miranda Willems

– 14:10: Keynote door Fons Coomans

– 14:30: Keynote door Jan van de Venis

– 14:45: Introductie ToekomstRaad: Zeven Generaties Inleefoefening

– 15:00: Eerste Ronde: Verkenning van de ideale toekomst

– 15:30: Tweede Ronde: Vertaling naar het heden en concrete acties

– 16:00: Plenaire samenvatting 

– 16:15 Afsluiting en vooruitblik

– 16:30 Borrel

Vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen, ontvangen wij graag je aanmelding uiterlijk donderdag 21 september. Aanmelden kan via dit formulier.

Translate »