ONTDEK DE SDG BOX

Wil jij dat jouw leerlingen echte wereldburgers worden die klaar zijn voor de toekomst?

Wil jij dat jouw leerlingen zelf verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen als het gaat om een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld?

Dan is de SDG Box iets voor jou en jouw klas.


Ontdek de SDG BOX


Wil jij dat jouw leerlingen echte wereldburgers worden die klaar zijn voor de toekomst?

Wil jij dat jouw leerlingen zelf verantwoordelijkheid nemen en initiatief tonen als het gaat om een duurzame, eerlijke en rechtvaardige wereld?

Dan is de SDG Box iets voor jou en jouw klas.

17 DOELEN = 17 BORDEN

Meerssen

Valkenburg

Gulpen-Wittem

Eijsden-Margraten

Maastricht

17 Doelen = 17 Borden

John Steijns (CNME/EDN), Per Ebbelink (Kindcentrum Amby) en Roger Thomassen (Kindcentrum Dynamiek/CNME) brainstormden over het onder de aandacht brengen van de SDG’s bij leerlingen op een leuke, laagdrempelige manier.

Dat de doelen zichtbaar moesten zijn, daar waren ze het al snel over eens. Ieder doel met bijbehorende afbeelding afdrukken op een eigen bord/plaat om ze makkelijk te laten zien in de klas, was daar de concrete uitwerking van. Zo werd de SDG Box – uiteraard duurzaam geproduceerd en mooi vormgegeven – geboren.

Maar simpelweg een doos met 17 borden afleveren in ieder klaslokaal, dat gaat niet werken. Dan staat die doos al snel stof te vangen in de hoek. Er moet ook iets gebeuren met de inhoud.

Daarom koppelen de initiatiefnemers de borden aan de lessen en activiteiten die al bestaan. Het is niet de bedoeling om heel geforceerd de SDG’s in je lessen te stoppen, maar om de borden tevoorschijn te halen bij de lessen die je al geeft.

De borden passen ook bij de regels die de school sowieso al hanteert (bijvoorbeeld, broodtrommels mee naar school in plaats van boterhamzakjes, gezonde traktaties) en de goede voorbeelden die docenten geven (bijvoorbeeld op de fiets naar school komen, koffie drinken uit een mok ipv een wegwerpbeker). Er zijn aanknopingspunten genoeg!

We beginnen met het leren kennen van de 17 doelen en de urgentie daarvan voor onze aarde en medemens. Tevens koppelen we met deze SDG-box lesactiviteiten die bijdragen aan het behalen van deze doelen. Het werken aan en met deze SDG’s moeten we zien als een groeiproces.

Hier, op de website verzamelen we alle lesideeën voor de groepen 1 t/m 8 en voor het VO en MBO waarin één of meer van de SDG’s een rol spelen.

We hoeven geen hele nieuwe lessen te bedenken, want er is al heel veel beschikbaar. We delen multi-toepasbare onderwijsactiviteiten die je gemakkelijk aan je bestaande lessen kunt koppelen. Zo krijg je niet het gevoel dat je er ‘nog iets bij moet doen’, want je hebt het al druk genoeg.

Heb jij ook een leuk lesidee of wil je een SDG Box bestellen? Stuur dan een email naar: info@sdgbox.nl

Volg ons ook op Facebook!

De SDG BOX Lesideeën

De SDG-box wordt mogelijk gemaakt door

De SDG-box wordt omarmd door onderstaande partijen

Translate »