Local Goal Getter Nina Rijsterborgh
August 3, 2021
Act for Global Goals festival is terug! Deadline verlengd
August 14, 2021
Local Goal Getter Nina Rijsterborgh
August 3, 2021
Act for Global Goals festival is terug! Deadline verlengd
August 14, 2021

Mondiaal Maastricht wint MAEX subsidie

Mondiaal Maastricht, aanjager van SDG House Maastricht, heeft de eerste Limburgse Impuls subsidie ontvangen van MAEX, de maatschappelijke AEX. Deze subsidie van €2500 zal worden ingezet om de communicatie rondom het nieuwe duurzame stadslab SDG House Maastricht structureel te verbeteren.

MAEX, de maatschappelijke AEX (beurs), is een online platform dat helpt om activiteiten en impact van sociale initiatieven zichtbaar te maken. Initiatieven die bijdragen aan een sociale en duurzame maatschappij, zoals buurtinitiatieven, bewonerscollectieven, wijk coöperaties en sociale ondernemingen kunnen kosteloos hun maatschappelijke waarde laten meten door MAEX met de Social Handprint. Deze Social Handprint wordt gemeten aan hand van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Om deze community van initiatieven verder te helpen professionaliseren organiseert de MAEX Impuls donaties van geld, kennis en capaciteit. Via de MAEX Impuls kunnen initiatieven hun organisatiekracht versterken, een onderdeel waar moeilijk ondersteuning voor te krijgen is. Mondiaal Maastricht zal de subsidie inzetten om de functionaliteit van de nieuwe SDG House Maastricht website te verbeteren en om communicatiemateriaal te maken.

Tussen 18 en 25 oktober vindt de tweede Impuls plaats voor Limburg. Organisaties en initiatieven kunnen tot €2500 aanvragen. In totaal is er €30.000 te verdelen. Voor meer informatie, kijk hier.

Link naar Facebook news item.

De eerste MAEX Impuls Limburg is een feit. We feliciteren de mooie initiatieven met hun Impuls en wensen iedereen veel succes. 

 

Translate »