JOUW DUURZAME STADSLAB

SDG House Maastricht richt zich op verschillende groepen mensen in onze stad, gemeente en regio. Groepen die we graag met elkaar verbinden en die we elk op hun eigen manier kunnen ondersteunen en inspireren. Maar we vragen jou ook actief om input. We zoeken mensen die anders naar de stad kijken, mensen die met concrete ideeën en projecten een impuls kunnen geven aan de duurzame ontwikkeling van Maastricht en de stad en regio van morgen.

Of je nu werkt aan armoedebestrijding en ongelijkheid, innovatief bezig bent met energietransitie en circulaire economie, wilt bijdragen aan klimaatactie, investeert in duurzame mobiliteit, je inzet voor gendergelijkheid, een groot hart hebt voor toekomstbestendig onderwijs, onderzoek doet naar gezondheid of gewoon jouw steentje bij wilt dragen aan een duurzame toekomst… SDG House Maastricht, het stadslab voor duurzame ontwikkeling, is er voor jou. Sluit je aan en doe mee!

PARTNER WORDEN MET ONS

DOE MEE

SDG House Maastricht nodigt mensen, bedrijven, kennisinstellingen, scholen en (maatschappelijke) organisaties uit die actief (willen) bijdragen aan een duurzame toekomst om partner te worden. Samen geven we vorm aan SDG House Maastricht.

WIE BEN JIJ?

1. Je onderkent de noodzaak en de urgentie van duurzame ontwikkeling

2. Je voelt een gedeelde verantwoordelijkheid voor het creëren van een leefbare wereld voor deze en volgende generaties, mensen hier en elders

3. Je onderschrijft het belang van de SDG’s voor het realiseren van een duurzame toekomst in jouw Limburgse gemeente en de Euregio

4. Je zet je in voor één of meerdere SDG’s of bent dat van plan te doen

5. Je wilt de SDG’s zichtbaar binnen je eigen initiatief, bedrijf of organisatie actief uitdragen, zowel intern als extern

6. Je bent bereid om kennis te delen en anderen te helpen om stappen te zetten

7. Je werkt graag samen aan innovatieve projecten om het behalen van de SDG’s te versnellen

WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG?

1. Je wordt lid van een bruisende gemeenschap van lokale koplopers: moedige dromers en duurzame durvers, net als jij

2. Je krijgt toegang tot het online SDG House Maastricht platform

3. Je krijgt ondersteuning van SDG House Maastricht en vanuit de gemeenschap (peer-to-peer) bij het verwezenlijken van je eigen duurzame doelen

4. Je kunt deelnemen aan SDG innovatie trajecten waarmee je je eigen impact kunt vergroten


5. Je legt nieuwe verbindingen op lokaal, Euregionaal en nationaal niveau

6. Je hebt een stem in het verder (inhoudelijk) vormgeven van SDG House Maastricht

7. Je kunt je eigen activiteiten met een grote publiek delen via de gezamenlijke agendaVRIJWILLIGER WORDEN

Wil jij je inzetten voor een duurzame wereld? Wordt dan vrijwilliger bij SDG House Maastricht. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Klik hier om vrijwillger te worden!

CO-CREATIE DUURZAME PROJECTEN

Heb je een duurzaam idee of project voor Maastricht of de Euregio? Aarzel niet om contact op te nemen met SDG House Maastricht. We helpen je om de verbinding te leggen met de SDG’s en met mogelijke partners. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

STAGE LOPEN

SDG House Maastricht gelooft in de innovatiekracht van jongeren. Daarom bieden we, in samenwerking met lokale kennisinstellingen, stages aan en ruimte aan projectgroepen. Informeer naar de mogelijkheden!

DOELGROEPEN

SDG House Maastricht brengt verschillende doelgroepen in beweging: Burgers en Buurten, Ondernemers, Overheid, Jongeren, Onderwijs. Check de subpagina’s voor meer informatie.

Sluit je aan bij ons netwerk!

Word lid van een online community waar je informatie over je eigen organisatie kunt delen, evenementen, initiatieven en updates kunt toevoegen en contact kunt maken met andere organisaties die zich inzetten voor de SDG’s.

    Hoe wil je graag bijdragen?

    Translate »