Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

MEET-UP: Lokale en migrantenvrouwen over de uitdagingen van integreren in Limburg

September 24, 2021 @ 3:00 pm 5:00 pm

Vrijdag 24 september
Tijd: 15:00-17:00
Locatie: De Ruimte – Petrus Regoutplein 3, 6211 XX Maastricht (Sphinxkwartier)
Prijs: Gratis! (aanmelden verplicht!)

Indoor event: Coronapas noodzakelijk.


Migratie komt voor in veel verschillende vormen. Het is de optelsom van persoonlijke verhalen van miljoenen mensen die op zoek zijn naar een beter thuis. Het zijn echter ook cijfers en statistieken die de Europese besluitvorming beïnvloeden en stereotypen over migranten domineren vandaag de dag het publieke debat.

Op 24 september organiseert Studio Europa Maastricht een evenement gericht op het verbreden van het Europese migratieverhaal. Dat doet het expertisecentrum door deelnemers met en zonder migratieachtergrond samen te brengen voor een uitwisseling van ervaringen. Wat betekent het om vrouw te zijn in Nederland, Maastricht én Europa?

Het evenement is in de eerste plaats gericht op het faciliteren van persoonlijke ontmoetingen en wederzijds begrip op lokaal niveau. Samen met sprekers afkomstig uit verschillende achtergronden wordt er ingegaan op vragen als: Welke belemmeringen ondervinden vrouwenmigranten bij hun integratie in de Nederlandse samenleving? Welke kansen zijn er? Wat is de hoop van vrouwenmigranten die naar Europa reizen? Waar zien zij zichzelf over tien jaar?

Op het programma staat een uitwisseling tussen genodigde sprekers en een interactief gedeelte gericht op het delen van verhalen tussen deelnemers. Hierbij wordt de deelnemers gevraagd om een persoonlijk object mee te nemen dat een persoonlijk verhaal of het gevoel van thuis representeert.

De Meet-Up wordt georganiseerd in het kader van de Act voor Global Goals Days. Dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door Mondiaal Maastricht, heeft als doel bruggen te slaan tussen burgers en organisaties en vindt plaats in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen die in 2015 door de Verenigde Naties zijn opgesteld. Het maakt deel uit van een breder consortium van Europese organisaties die betrokken zijn bij het door de EU gesteunde EU-MED-project.


In samenwerking met Studio Europa.

Aanmelden via: https://maastrichteurope.nl/nl/event/meet-up-lokale-en-migrantenvrouwen-over-de-uitdagingen-van-integreren-in-limburg/

Details

Date:
September 24, 2021
Time:
3:00 pm – 5:00 pm
Event Categories:
,
Petrus Regoutplein 3
Maastricht, Limburg 6211XX Netherlands
+ Google Map
View Venue Website
Translate »