Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Openingsbijeenkomst SKL: Symposium Duurzaamheid, MVO, SDG’s & Viering 20 jarig bestaan SKL

September 24, 2021 @ 1:00 pm - 5:15 pm

LOCATIE
Merode
Merodestraat 31
6171 XM STEIN – Nederland
 
Indoor event: Coronapas noodzakelijk.
 
KOSTEN
Voor leden van SKL zijn er geen kosten aan deelname aan deze bijeenkomst verbonden. Voor niet-leden kunnen wij het middagsymposium aanbieden voor slechts €50,00! Deze kosten worden in mindering gebracht op de jaarbijdrage als men besluit lid te worden van SKL (zie voor meer info www.skl.nl) (Kosten lidmaatschap € 165,– excl. btw / Studenten € 35, — per seizoen)
 
SKL bestaat 20 jaar in de huidige vorm en dat gaan we vieren op 24 september met een symposium over duurzaamheid. Duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO) en de SDG´s (Sustainable Development Goals) staan centraal tijdens het symposium en gedurende het hele seizoen.
 
Wat betekent dit nu concreet? Wat kun je zelf en wat kun je vanuit je organisatie hieraan bijdragen? (Voor meer informatie zie www.sdgnederland.nl/sdgs). Met het recente klimaatrapport, de watersnood, de vele wereldwijde bosbranden en tal van andere aanleidingen zal het voor iedereen duidelijk zijn dat het anders moet, maar HOE? Tijdens ons symposium gaan we uitgebreid in op deze vraag.
 
Schrijf u snel in want vol = vol! Vanwege de coronamaatregelen zijn het aantal plaatsen beperkt.
 
Het symposium wordt ook online via Webinar Geek aangeboden.
 
 
Heeft u goede voorbeelden of ideeën in uw organisatie om in de Open Space Sessie (30 min. aan een tafel met 2 geprinte powerpoint slides) met de deelnemers te discussiëren? Geef dit onderaan op uw inschrijving aan. We nemen dan contact met u op!
 
 
AGENDA SYMPOSIUM (Programma onder voorbehoud)
 
Vanaf 13.00 ontvangst deelnemers jubileumsymposium.
 
13.30 uur: Opening door de dagvoorzitter: Chretien Haenen – voorzitter SKL
 
13.40 uur: Duurzaamheid als aanjager voor innovatie en samenwerking Jo Cox – Non-Executive member of the Smurfit Kappa Supervisory Board NL
 
Om te komen tot een maatschappij waar in balans met onze omgeving op een duurzame manier gebruik gemaakt wordt van grondstoffen om voeding, materialen en energie te kunnen maken, is de circulaire economie noodzakelijk. Gebruik maken van bestaande kennis in verschillende waardeketens en nieuwe verbindingen leggen moet de versnelling geven om de circulaire economie succesvol te maken. Daarom zijn partnerships en open innovatie zo belangrijk.
 
14.15 uur: Statement vanuit de werkgevers
Huub Narinx – Directeur Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) Duurzaamheid in de Limburgse bedrijven. Waar staan we en wat moet er nog gebeuren. Een warm pleidooi voor duurzaamheid, MVO en aandacht voor de SDG´s.
 
14.30 uur: Interactieve sessie duurzaamheiVoorbeelden duurzaamheid van de deelnemers in een open space sessie.
 
15.00 uur: Pauze
 
15.30 uur: Het is nu het moment voor “The great > Reset”.Ruud Veltenaar – spreker, toekomstdenker, SDG-ambassadeur en auteur.
 
Onze wereld verkeert niet in een mondiale gezondheidscrises of economische recessie, maar in een transformatie naar de volgende fase in onze beschaving. De corona pandemie heeft op schrijnende wijze duidelijk gemaakt dat onze huidige manier van leven niet aansluit op de gemeenschappelijke visie van gedeeld welzijn op een gezonde planeet. Het moet anders en het kan anders. Wat zijn de vitale ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen? Een wereld waarin we leven binnen de grenzen van de planeet en met een regeneratieve meer inclusieve economie en maatschappij.
En wat betekent dit voor jou? Voor je leven en je werk? Voor je dromen en ambities? En wat kan jij bijdragen aan het creëren van een betere wereld? Wat betekent de onver-mijdelijke en onomkeerbare omwenteling van onze instituten en systemen voor jou?
 
16.30 uur: The importance of Sustainability (Engelstalig)
Simon Gobert – Sustainability Performance and Reporting Manager at DSM
 
The importance of continuously monitor and improve sustainability performance across the broader context of sustainability within DSM’s businesses and the need for non-financial performance and reporting.
– Bestuurslid Mondiaal Maastricht / SDG House Maastricht
Who is Mondiaal Maastricht / SDG House Maastricht and how can they support the Limburg business with sustainability
 
17.00 uur: Afsluiting door de dagvoorzitter: Chretien Haenen – voorzitter SKL
 
17.15 uur: Borrel
 
 
Tot vrijdag 24 september, u bent er toch zeker ook bij!

Venue

Merode
Merodestraat 31
Stein, Limburg 6171 XM Netherlands
+ Google Map
Phone:
046 433 9131
View Venue Website
SDG FESTIVAL
Translate »