ACT FOR GLOBAL GOALS FESTIVAL

De vierde editie van het Act for Global Goals-festival duurt van 23 t/m 25 september 2022.

Het is een maatschappelijk festival dat mensen verbindt. Het hele weekend brengen we ‘gans Mestreech’ en regio in beweging voor de SDG’s: Sjeng Aon De Geng. Drie dagen lang zetten bedrijven, organisaties en scholen hun deuren open en laten zien hoe zij werken aan een betere wereld. Zo zie je dat de SDG’s dichtbij én van ons allemaal zijn.

Als festivalbezoeker kom je op plaatsen waar je nooit eerder kwam. Geniet van wandelingen, workshops, proeverijen en voordrachten en laat je inspireren om ook zelf je handen uit de mouwen te steken.

Op de SDG-festival pagina’s vind je de programma’s uit 2021. Laat je inspireren! Wij werken achter de schermen alvast aan de 2022 editie.


DAGPROGRAMMA VRIJDAG 24 SEPTEMBER

DAGPROGRAMMA ZATERDAG 25 SEPTEMBER

DAGPROGRAMMA ZONDAG 26 SEPTEMBER

EEN FESTIVAL VOOR IEDEREEN

SDG WANDELROUTE

Duurzaamheid en lokaal produceren is voor veel Maastrichtse ondernemers vanzelfsprekend.

Tijdens het Act for Global Goals Festival wandel je in je eigen volgorde en op je eigen tempo langs deze inspirerende ondernemers en zie je hoe zij bijdragen aan de SDG's.

Extra leuk voor jou: er zijn 17 sustainable development goals, daarom krijg je bij iedere ondernemer 17 % korting op één van de producten of een SDG special, een duurzaam product dat tijdens het evenement uitgelicht wordt.

Je hoeft je voor deze activiteit niet op te geven.

Klik hier voor meer informatie.

SJENG AON DE GENG

Heel veel inwoners, scholen, organisaties en stichtingen in onze prachtige regio dragen hun steentje bij aan een betere wereld.

Daar geven ze niet altijd ruchtbaarheid aan, bescheiden als ze zijn. Maar vandaag worden een aantal initiatieven juist wel in het zonnetje gezet en jij kunt meedoen.

Proeven van biologische gewassen in de Tapijntuin, een wandeling met CNME, een yogasessie in de buitenlucht...

Deze activiteit organiseren we in samenwerking met Musica Sacra, MSM, CNME, Koffiehuis ‘t Heegeneerke,Tapijntuin, Boeren & Buren, SuccessFormula, Studio Europa en vele anderen.

Je kunt je niet aanmelden bij ons, maar dat doe je direct bij de activiteit van je keuze.

Klik hier voor meer informatie.


SDG JONGERENMURAL

Ben jij een jonge kunstenaar in de dop? Wil jij jouw kunstwerk zien schitteren in de prachtige binnenstad van Maastricht? Dan is dit jouw kans! SDG House Maastricht, JONGR en Gemeente Maastricht organiseren samen met wereldberoemd kunstenaar Collin van der Sluijs een ontwerpwedstrijd waarbij jij jouw idee kunt insturen!

Wil jij een ontwerp maken over de visie, dromen en wensen, maar ook de zorgen van jongeren uit jouw generatie over een (on)duurzame toekomst uiten en dit op 25 of 26 september komen schilderen?

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.SDG LESSEN

Leerlingen in groep 7 en 8 door heel Nederland leren in verschillende lessen hoe ze zelf kunnen bijdragen aan de SDG’s.

In Maastricht en het Heuvelland wordt dit initiatief gekoppeld aan de lancering van de SDG Box: een prachtige duurzame doos met daarin mooi vormgegeven houten borden met daarop de SDG's.

De lessen en de Box zijn ontwikkeld door CNME, het SDG Onderwijsplatform Maastricht, MosaLira en Kom Leren met steun van gemeente Maastricht.

Klik hier voor meer informatie.


SDG INSPIRATIESESSIES

Laat je inspireren, verbreed je horizon en bekijk een onderwerp eens van een andere kant.

De inspiratiesessies bestaan uit een breed aanbod van lezingen, debatten en filmvoorstellingen over duurzame onderwerpen die tot nadenken stemmen.

In samenwerking met o.a. UNU-MERIT, Lumière, Musica Sacra en SKL. Je kunt je niet opgeven via de website, maar doet dat direct bij de film of lezing van je keuze.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Translate »