Lokale Helden netwerk ontvangt Rabocheque
January 16, 2024
SDG Cafe: Kick off Duurzaam Ondernemen in Maastricht
March 8, 2024
Lokale Helden netwerk ontvangt Rabocheque
January 16, 2024
SDG Cafe: Kick off Duurzaam Ondernemen in Maastricht
March 8, 2024

Vacature Coördinator Mondiaal Maastricht (vervanging zwangerschapsverlof)

Wij zijn op zoek naar een dynamische Coördinator voor stichting Mondiaal Maastricht voor 0,3-0,4 FTE (12-16 uur per week). Dit is een tijdelijke functie ivm vervanging zwangerschapsverlof (1 mei t/m 30 september 2024). Als Coördinator houdt jij je, samen met vrijwilligers en stagiaires, bezig met het runnen van twee sociaal-maatschappelijke projecten: Shelter City Maastricht (mensenrechten) en SDG House Maastricht (duurzaamheid).  

Shelter City Maastricht zorgt, samen met de gemeente en universiteit, voor de tijdelijke opvang van een mensenrechtenverdediger in nood. Je werkt nauw samen met de project manager en ondersteunt waar nodig. SDG House Maastricht functioneert als lokale aanjager voor duurzaamheid. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor het runnen van de Front Office, het coördineren van ons eigen online platform en het voorbereiden van de jaarlijkse SDG Actie week (september). 

Als coördinator van de stichting ben je daarnaast het aanspreekpunt van het bestuur en hou je de dagelijkse (financiële) administratie op orde.

Geïnteresseerd? Bekijk hieronder wat wij zoeken en hoe jouw werk er als coördinator uitziet.

Werkzaamheden

Shelter City Maastricht zorgt, samen met de gemeente en universiteit, voor de tijdelijke opvang van een mensenrechtenverdediger in nood. Voor dit project ondersteun jij de project manager en ben je samen met het kernteam verantwoordelijk voor de laatste weken van het verblijf van de mensenrechtenverdediger in Maastricht (mei tot half juni). Vanaf half augustus bereiden jullie samen de komst van de nieuwe mensenrechtenverdediger voor. 

SDG House Maastricht functioneert als lokale aanjager voor duurzaamheid. Samen met jouw team vrijwilligers ben je verantwoordelijk voor het runnen van de Front Office. Hierbij horen taken zoals het bemannen van het spreekuur bij SNS Expertisecentrum (“Duurzame Impactbalie”), het faciliteren van de uitleenservice (van SDG Materialen) en het beantwoorden van vragen. Met jouw team beheer je het online platform DuurSamen.org. Daarnaast bereid je de jaarlijkse SDG Actie week voor die tussen 19-25 september zal plaatsvinden. Hiervoor enthousiasmeer je partner organisaties en draag je zorg voor de promotie van het evenement. 

Tenslotte werk je samen met het bestuur van Mondiaal Maastricht, o.a. door het bijwonen van maandelijkse bestuursvergaderingen. 

Jij past in ons team wanneer..

  • Je droomt van een samenleving waarin duurzaamheid het nieuwe normaal is
  • Je houdt van initiatief nemen en kunt je eigen werkzaamheden goed organiseren
  • Je bent van nature geïnteresseerd in wat andere mensen beweegt
  • Je vindt het leuk om met jongeren en een diverse groep vrijwilligers te werken
  • Je bent flexibel en in staat om meerdere ballen in de lucht te houden


Functie-eisen
Als kandidaat beschik je over minimaal HBO werk- denkniveau en:

  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in spraak en geschrift
  • Je opereert zelfstandig in overleg met het bestuur
  • Je signaleert als er zaken misgaan of beter kunnen en durft dit ook aan te geven
  • Je bent enthousiast en creatief
  • Je werkt goed met anderen samen en kunt een team van vrijwilligers en stagiaires begeleiden en ondersteunen
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en affiniteit met social media, marketing, non-profit communicatie etc.

De ideale kandidaat is een positieve duizendpoot met een hart voor duurzaamheid en mensenrechten.

Arbeidsvoorwaarden
Dienstverband voor bepaalde tijd van 1 mei tot en met 30 september 2024. Werktijdfactor 0,3-0,4 Fte (12-16 uur/week). Inschaling volgens schaal 8 cao Sociaal Werk (3191-4547).

Werkgever
Stichting Mondiaal Maastricht functioneert sinds 1983 als social impact incubator voor Maastricht en omstreken. Mondiaal Maastricht brengt mensen en organisaties in beweging. Dit doen we vanuit een diep gevoel van solidariteit naar elkaar en naar de wereld om ons heen. Momenteel ligt de focus op het faciliteren van de transitie naar een duurzame samenleving en op het zichtbaar maken van het belang van mensenrechten. In dat kader zorgt Mondiaal Maastricht voor de coördinatie van twee grote projecten namens de gemeente: SDG House Maastricht en Shelter City Maastricht.

Additionele informatie
Schriftelijke sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en curriculum vitae kunnen vóór 27 maart 2024 worden gezonden naar coordinator@mondiaalmaastricht en voorzitter@mondiaalmaastricht (cc) onder vermelding van ‘sollicitatie coördinator Mondiaal Maastricht. Uiterlijk 29 maart hoor je of je wordt uitgenodigd. Gesprekken zullen plaatsvinden tussen 2 en 5 april 2024. Tussen 9 en 12 april wordt je geïnformeerd over de beslissing.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nathalie Ummels, Coördinator Mondiaal Maastricht: coordinator@mondiaalmaastricht.nl, +31634347277.

Translate »